Bybanestoppet på Råstølen

Ved bybanestoppet på Råstølen bygger Skanska 281 nye leiligheter. Her kan du flytte rett inn i noen av de ferdige leilighetene våre, eller vente til siste byggetrinn ferdigstilles i desember 2018!

Bybanestoppet er det første stoppet i videreføringen av bybanen fra Lagunen til Flesland. Denne strekningen åpnet i to puljer: Lagunen til Birkelandsskiftet ble åpnet i august 2016, mens det siste stykket til Flesland ble åpnet sommeren 2017.

Råstølen Park har beliggenhet i Steinsvikvegen, kun et bybanestopp fra Lagunen storsenter. Laguneparken og Kilden senter ligger like i nærheten, her finner du de fleste servicetilbud man måtte ønske. Om kort tid åpner det også kino og treningssenter i Laguneparken. Det er også kort vei til de store arbeidsplassene i Sandsli- og Kokstad-området. Det er flere matbutikker i gangavstand, og det er nylig åpnet en REMA1000 butikk i 1. etasje i trinn 2 (Hus I). Det ligger flere barnehager i nærheten og det er kort vei til nærmeste barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

På Råstølen, bare noen minutters gange fra prosjektet, finner man også museet Siljustøl som var hjemmet til komponisten Harald Sæverud. Siljustøl ligger i flotte omgivelser med stier og vann, og er et svært populært turområde. Fra Råstølen Park er det også gangavstand til Fana stadion og Fana Golfklubb, så her ligger forholdene til rette for en aktiv fritid!

I Råstølen Park tilbyr vi en rekke forskjellige typer leiligheter, fra 2-roms på ca. 43 kvm til 4-roms på opptil ca. 129 kvm. Alle leiligheter leveres med helfliset bad, parkett på gulv i tørre rom og kjøkken fra Studio Sigdal.

Byggingen av Hus GH (trinn 5) er godt i gang, og her gleder vi oss til innflytting før julen 2018! I de øvrige byggene har beboerne flyttet inn. Vi har fremdeles attraktive leiligheter igjen i Hus D, E og GH - se "Boliger og prisliste". Leilighetene i Hus D og E er ferdigstilte, og her kan man få visning med megler etter avtale. I Hus A, B, C, og I er alle leilighetene solgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nærområdet

Fra Råstølen vil noen sykle til de store arbeidsplassene på Sandsli og Kokstad, men de fleste vil nok spasere de få meterne til Bybanen for å komme seg på jobb, sjekke inn på Flesland, shoppe på Lagunen, dra på Brann stadion eller kose seg i Bergen by night.

Hverdagshandelen gjøres på en av nærbutikkene borti gaten. For alle som er glad i frisk luft, natur og joggesko så er mulighetene i nærområdet fantastiske. Det vakre friområdet Siljustøl ligger mindre enn 10 minutters gange unna. I åsen bak, mot nordøst, er det lysløype og massevis av stier i et kupert terreng til tur og trening.

Gå til det meste
Det er et godt utvalg barnehager rett i nærheten. Vindharpen, Kvernslåtten og Nordås ligger på det meste 0,5 km (i luftlinje) fra den nye leiligheten din. Kort vei også til Rå ungdomsskole og Nordahl Grieg videregående. Sistnevnte har utdanningsprogrammene studiespesialisering, tilrettelagt opplæring, medier og kommunikasjon, helse- og sosialfag, service og samferdsel.

De minste skolebarna får fin skolevei via Dortledhaugen gjennom skogen. Her kan håpefulle gå trygt i flokk mot Søråshøgda skole (1.-7. klasse). Bakkene er dessuten perfekte for alle ivrige mosjonister. Husk ny beregning av makspuls: Alder x 0,64. Trekk tallet du får fra 211. God tur i bakkene!